GODE RÅD FRA dch dANMARK

 TIPS TIL KØB AF HVALP

Før du køber en hvalp

Hvad kræver det at have en hund? Enighed i familien om at få en hund. Har du eller skal du i nærmeste fremtid have børn er det så nu du skal have hund?……….

Før du køber en hvalp

Dette skal være købt inden du henter hunde. En lovpligtig ansvarsforsikring, sygeforsikring og udstyr som navneskilt (lovpligtigt), line, sele, halsbånd, kurv, legetøj og foder (evt. i samråd med opdrætter)……………..

Den første tid

Reglerne for hvalpen skal være på plads, så den kan lære dem som behovet opstår. Reglerne kan omhandle; ud/ind ad døren, gå i kurven når der kommer gæster, være i møblerne, hoppe op ad folk mm. Dette har intet med lederskab at gøre, blot almindelig husregler for hunden…….

Socialisering

Hvalpen har forskellige frygtfaser, hvor den kan blive bange for velkendte ting. Samtidig kan den have svært ved at håndtere nye ting. Disse faser skal man tage alvorligt, og forsøge at hjælpe hvalpen igennem så godt som muligt ved at anerkende det. Pres derfor ikke hvalpen til at gøre noget den er utryg ved……………

Fra dyrlægen

En vaccination får kroppen til at danne en modstandskraft mod de sygdomme, der er vaccineret imod. Når hundens krop har dannet nok forsvarssystem mod sygdommen, så er der dannet et alarmberedskab, som reagerer, hvis den møder de sygdomme, som den er vaccineret imod………………

Sansestimulering

DcH’s konsulentudvalg har udarbejdet et skriv om sansestimulering til hvalpe. Læs konsulent-udvalgets skriv her.

Hvalpeskolen 1

I kølvandet af den første bølge corona hvor al træning gik i stå – også hvalpetræning – sagde jeg ja til at være instruktør på et hvalpehold. Nu er jeg i gang med det andet hold. En fantastisk positiv oplevelse med nye friske hundeejere og deres små håbefulde hvalpe………………..

Hvalpeskolen 2

Covid 19 har måske været medvirkende årsag til at rigtig mange har valgt at nu skal familien have hund. Vi har ikke været på ferie i udlandet, vi har været meget hjemme, og så er tiden blevet inde til noget nyt, nemlig at få en hundehvalp.

TRÆNINGSPLADS
SOGNEVEJ 15
ENSLEV
8983 GJERLEV J

TRÆNINGSTIDER
TIRSDAG KL. 16.00 – 19.30
TORSDAG KL. 17.00 – 18.00
LØRDAG KL. 09.00 – 13.30

 NORHALDDCH@GMAIL.COM

FORMAND 
ANETTE BARKSMAN 
TLF.: 20224016

l

CVR/SE NR: 33693486

JUTLANDER BANK 
REG. NR 9363 
KONTO NR. 0002373580