gODE RÅD FRA DCH DANMARK

 tiPS TIL TRÆNING

Frivillig håndtering

Mange hundeejere ser det som en naturlig ting at bruge første løsning når de skal håndtere deres hund ved negleklipning, pelspleje, øre- og tandtjek eller når man skal fjerne flåter. Det er ikke fordi man er en dårlig hundeejer men fordi man ikke ved hvordan man skal kommunikere den anden løsning til sin hund som man trods alt elsker højt. Men værktøjet findes, og det kaldes frivillig håndtering som er en del af et empowerment-princip som bliverstadigt mere populær i Danmark…………

Hunden i bilen

For rigtig mange af os er det at hunden med i bilen, en vigtig del af vores hverdag. Når vi kører til træning skal hunden naturligvis med, men også i mange andre hverdagssituationer tager vi hunden med, f.eks når vi skal en tur i skoven, til stranden, på ferie, på besøg eller til dyrlægen……

Belønninger del 1

Jeg har altid elsket dyr og har haft med dyr at gøre siden jeg som otteårig for første gang satte benene i stalden på en rideskole, hvor jeg stort set tilbragte de næste ti år af mit liv sammen med hestene.  Vi hestepiger brugte timer hver dag hvor vi pusslede om de store dyr, men når vi skulle ud at ride blev der aldrig sat spørgsmålstegn. Hestene skulle bare gøre det de blev bedt om. Jeg kan da godt huske tilbage på situtioner hvor jeg er sikker på at hestene hyggede sig og havde det sjovt på rideturen…..

Belønninger del 2

Når mange gerne vil benytte legetøj som belønning for hundens arbejde kan det være af flere årsager: Hunden er ikke specielt interesseret i mad, hunden er glad for at lege eller man ønsker mere fart og tempo i hundens arbejde. Når man arbejder med belønnings-baseret træning er essensen at enten får hunden en belønning eller også gør den ikke. Jo bedre vi er til at administrere hvad, hvordan og hvornår vi belønner, jo bedre er vi til at træne vores hunde.

Jette Nybo Andersen, DCH Bladet

Spændende artikler DCH Bladet

“Dogfitnes” side 4, blad 1, 2020  “Ungdom med indendørsøvelser”, side 32, blad 1 2020. “Kom i form med din hund”, side 20, blad 1 2019. “DCH Ungdom: Leverpostej-træer”, side 33, blad 3 2018. “Platforms-træning”, side 4, blad 6 2018.

TRÆNINGSPLADS
SOGNEVEJ 15
ENSLEV
8983 GJERLEV J

TRÆNINGSTIDER
TIRSDAG KL. 16.00 – 19.30
TORSDAG KL. 17.00 – 18.00 LØRDAG KL. 09.00 – 13.30

NORHALDDCH@GMAIL.COM

FORMAND 
ANETTE BARKSMAN 
TLF.: 20224016

l

CVR/SE NR: 33693486

JUTLANDER BANK 
REG. NR 9363 
KONTO NR. 0002373580